FASOLKA SZPARAGOWA Z PAPRYKĄ, POMIDOREM I CZOSNKIEM
Fasolka szparagowa kojarzy mi się z porą letnią w dzieciństwie. Kiedy to mama podawała na obiad fasolkę zerwaną prosto z ogródka wraz z ziemniakami i sadzonym jajkiem. Dlatego ilekroć ją widzę w sklepie nie potrafię przejść obojętnie.
Składniki
* dwie łyżki oliwy
* 3 ząbki czosnku
* pomidor
* papryka
*dwie garście fasolki szparagowej
* bazylia (suszona lub świeża)
* sól
* pieprz
(składniki podaję na porcję dla jednej osoby)
Następnie dodaję fasolkę, którą wcześniej ugotowałam. Do tego sól, pieprz oraz bazylia. Całość mieszam i zostawiam na około 5 minut.
Słońce dzisiejszego dnia robiło nam spore psikusy. To wychodziło, to się chowało. Dodatkowo wiał dość silny wiatr, że nie mogłam rozłożyć parasola na ogrodzie, gdyż mimo swego ciężaru, momentami sobie nie radził. Postanowiłam jednak zjeść obiad na ogrodzie w tym jakże szczerym słońcu. Jako dodatek wzięłam bagietkę z masłem czosnkowym. Szybko i smacznie.
Miłego dnia
Pozdrawiam
M.
Jestem pod wrażeniem. Bardzo fajny wpis.
OdpowiedzUsuń